Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πεινιρλί ατομικά spesial γεύση!!!!




 Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού αλάτι
1 κουτ,γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
χλιαρό νερό


 Οδηγίες
Βάζουμε σε μπολ μεγάλο όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε .
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συγχρόνως.
Θα δούμε να μην κολλάει στα χέρια μας.
Τότε είναι εντάξει,
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για  να φουσκώσει λίγο.


 Ανοίγουμε σε φύλλο λίγο παχύ να σχηματίσουμε τα πεινιρλάκια μας.
την χωρίζουμε σε λωρίδες κι ανάλογα το μεγεθος των πεινιρλί το ξανακόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.


Συνεχίζοντας πιάνουμε τις δύο άκρες τις κολλάμε μεταξύ τους να σχηματίσουμε βαρκούλα,φροντίζουμε να είναι λίγο βαθιά για να βάλουμε μέσα την γέμιση.
 Με ένα πινέλο και αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο τα παιρνάμε με το βουτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς 15 λεπτά να ψηθούν λίγο.


Τα βγάζουμε και τα γεμίζουμε με ότι μας αρέσει π.χ μπόλικο τυρί γκούντα και κομματάκια ζαμπόν και μπέικον ψιλοκομμένα.
Ξεκινάμε με τυρί,μετά το ζαμπόν -μπέικον και τέλος από πάνω το τυρί ξανά.
Ξαναψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να λιώσουν  τα τυριά!
Είναι υπέροχα και σπιτικα!!! Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



 .