Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Μπανόφι το καταπληκτικό !!!

 Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 λεμόνι
80 gr. βούτυρο

180 gr. μπισκότα degestive
300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
2 μπανάνες
50 gr. σοκολάτα γάλακτος
ΟΔΗΓΙΕΣ
H καραμέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο.
Προσοχή αφαιρούμε την ετικέτα και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα.
Καλύπτουμε με νερό την κατσαρόλα.
Προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό, άν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Βράζουμε 3 ώρες.
Αφαιρούμε το κουτί από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ανοίξουμε.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μέτριο τσέρκι "χτίζουμε" τα πλαινά και την βάση δημιουργώντας μια τάρτα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μεταλλικό κάδο μέχρι να σφίξει και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε την βάση σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο.

Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια.

Καλύπτουμε με την σαντυγί. Τρίβουμε την σοκολάτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Βάζουμε στο ψυγείο 3 με 4 ώρες και σερβίρουμε.

 Εφη Καρεκλά