Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Γλυκό σοκολατένιο με τσουρέκι!!!!



Μια συνταγή για να μεταμορφώστε ένα απλό τσουρέκι, ίσως αυτό που σας περίσσεψε, ίσως όχι, σε ένα γλυκό και απίστευτα σοκολατένιο και πλούσιο σε γεύση τοστ. Το υγρό μείγμα μέσα στο οποίο βυθίζονται οι φέτες τσουρεκιού, έχει ενισχυθεί με εκχύλισμα πορτοκαλιού, για μια νότα δροσιάς και φρεσκάδας.

Υλικά συνταγής
Για τη γκανάς:
250 γρ. σοκολάτας κουβερτούρας ψιλοκομμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εσπρέσο σε σκόνη

Για το τόστ:
12 φέτες τσουρέκι
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
600 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή ελαφρύ)
6-8 κ.σ. έτοιμο ρόφημα σοκολάτας
1 κ.σ.εκχύλισμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Για τη γκανάς: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη γκανάς σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά.

Για το τόστ: Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ, στρώνετε ομοιόμορφα τις μισές φέτες τσουρεκιού. Αλείφετε όλες τις φέτες με γκανάς και τις σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το ρόφημα σοκολάτας και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνετε με το μείγμα αυτό το τσουρέκι και πιέζετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

Σκεπάζετε το πυρέξ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Το βγάζετε από το ψυγείο 30 λ πριν το ψήσιμο και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο το τσουρέκι για 30 λ, το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και περιχυμένο με λίγη επιπλέον γκανάς σοκολάτας.

sintayes.gr