Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Γιουβετσάκι - Με οικονομικό τρόπο - πεντανόστιμη λύση !!!


Με 2 μπριζολίτσες χοιρινές καταπληκτικό γιουβετσάκι !!!
 Κόστος ούτε 2 ευρώ οι μπριζόλες και 1.10 το κριθαράκι !!!
Από γεύση τι να σας πώ !!!!!!


Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές σούπας αραιωμένη σε λίγο νερό πελτέ κύκνος
αλάτι λίγο -πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
τυράκι τριμμενο κεφαλογραβιλερα Αμφιλοχίας ή άλλο κεφαλοτύρι
Εγώ χρησιμοποιώ  πήλινη γαστρούλα από την λαική αγορασμένη σε πολύ καλή τιμή .
Ψήνει τα φαγητά υπέροχα !!
 Τι κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε τις μπριζόλες τις βάζουμε μέσα στο ταψί ή την γάστρα.
Ρίχνουμε νερό κρύο από την βρύση σχεδόν μέχρι επάνω στην γάστρα.
Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ το αλάτι -πιπέρι το λάδι  και το σκόρδο .
Σκεπάζουμε το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς [ανάλογα με το φούρνο ] πάνω κάτω και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε και ρίχνουμε το κριθαράκι το φουρνίζουμε ξεσκέπαστο πλέον ..ΠΡΟΣΟΧΗ στο παρακάτω τρόπο .


Για να σας γίνει τέλειο !!!
Από την στιγμή που θα το ξαναβάλετε στο φούρνο με το κριθαράκι μαζί  ΜΟΛΙΣ αρχίζει να κοχλάζει χρονομετρήστε ΜΟΝΟ 10 λεπτά και κλείστε τον φούρνο .


Σε 5 με 10 λεπτά μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πολύ νόστιμο φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι .Απίστευτα νόστιμο αν κι απλό !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ  καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σερβίρετε με ντοματοαγγουροσαλάτα !!!