Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Πάστα Φλώρα Θεική !!!


  Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό καφεδάκι σου.

Θα χρειαστείς
• 250 γρ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 βανίλιες
• 500 γρ. μαρμελάδα

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι.
Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι,
δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σου μαρμελάδα, το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη επιλογή.
Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις.
Πλάθεις μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια.
Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η γλυκιά σου απόλαυση είναι έτοιμη!

 
www.enallaxnews.gr