Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Λεμονάτο κρέας με ρύζι !


Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό [εγώ χρησιμοποίησα 2 μπριζόλες εδώ χοιρινές μερίδες 3  ]
χυμό 2 λεμονιών
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο 4-5 κουταλιές σούπας
αλάτι πιπέρι
2 δαφνόφυλα

Ρύζι
1και 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι βασμάτι
3  ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή 3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ρίχνουμε το λάδι ή το βούτυρο στην κατσαρόλα και  μαζί το ρύζι .
Προσθέτουμε και λίγο αλάτι-πιπέρι
Το γυρνάμε λίγο με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το νερό .
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να πιεί το νεράκι και να το δούμε να γίνει σπυρωτό



Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το κρέας σοτάρουμε άλλο λίγο και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών .
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλα το αλατοπίπερο και νερό ζεστό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νεράκι και να πήξει η σάλτσα του . Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ