Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μπιφτέκια ζουμερά & αφράτα !!!


Από τα ωραιότερα μπιφτέκια που θα έχετε δοκιμάσει !!!! Φτιάξτε τα ακριβώς όπως σας τα λέω -ψημμένα σε τηγάνι γκριλ με τις ραβδώσεις. Ψήνονται και στο γκριλ του φούρνου αλλά και στα κάρβουνα .Οταν το κόβεις να το φάς μέσα είναι ζουμερό κι αφράτο !!

Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
7 φρυγανιές  τις μικρές τύπου Elit
1 αυγό [αν θέλετε εδώ δεν έχω βάλει αλλά συνήθως βάζω ένα ]
αλάτι -πιπέρι
λίγη ρίγανη
3 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά κοφτή μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο λαδάκι 2-3 κουταλιές σούπας
λίγο νεράκι 2-3 κουταλιές σούπας 
 Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά σε μπολ αφού πρώτα μουλιάσουμε σε νερό και στύψουμε καλά τις φρυγανιές ΄καλό μα πολύ καλο ζύμωμα μετά 30 λεπτά στο ψυγείο
Λαδώνουμε απαλά το τηγάνι γκριλ το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να κάψει καλά βρέχουμε κάθε φορά τα χέρια μας να μην κολλάνε  και πλάθουμε μπιφτέκια .
Τα τοποθετούμε στην σειρά χαμηλώνουμε την φωτιά 1 βαθμό από το 3 πχ το πάμε στο 2  και ψήνουμε .
Μόλις ψηθούν και πάρουν χρώμα με σπατουλίτσα τα γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα κι από κει .


Μόλις πάρουν το χρώμα τους για 10 λεπτά περίπου τα σκεπάζω με ένα οποιοδήποτε καπάκι από κάποια κατσαρόλα να ψηθούν καλά ανοίγοντας που και που να τα γυρίσω μην αρπάξουν .
Τέλος τα ξεσκεπάζω  και για λίγο τα πατάω περιμένοντας λίγο με την σπάτουλα να ψηθουν καλά μέσα 2 με 3 λεπτά αυτή η διαδικασία από κάθε πλευρά .κι έτοιμα για εξαφάνιση !!!!!
Είναι αλλο πράγμα κι από γεύση κι από εμφάνιση , Τηγάνι γκριλ υπάρχει στα ΑΒ σούπερ μάρκετ μαντεμένιο .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ