Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Το φραουλένιο γλυκάκι της γιαγιάς!!






Δεν ξέρω πώς αυτό το γλυκάκι έγινε το «γλυκάκι της γιαγιάς». Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και μπορείς να φας αρκετό χωρίς πολλές ενοχές. Δεν λέω, τις έχει τις θερμιδούλες του, αλλά και πάλι είναι ελαφρύ! Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και... μεγάλα παιδιά.

Υλικά και οδηγίες

Για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
100 γρ. γάλα
για την κρέμα
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 λίτρα γάλα
180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
λίγες φράουλες φρέσκιες

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα. Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι.

Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά - αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες. Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση:
Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

bostanistas.gr