Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Τηγανίτες αφράτες με ζάχαρη !!!



Συστατικά:

    250 γραμμάρια  αλεύρι
    ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
    Μια πρέζα αλάτι
    Ζάχαρη για πασπάλισμα
    Λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε προσθέτοντας σταδιακά νερό και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι σχεδόν έτοιμη -να μοιάζει με χυλό- ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα το μείγμα και το πλάθουμε σε μπάλες. Πιέζουμε τις μπάλες στο κέντρο με τα χέρια αφήνοντας πιο παχύ το εξωτερικό μέρος της κάθε μπάλας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες. Όταν ροδίσουν, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

 jenny.gr