Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Μακαρονάδα φούρνου με κιμά μανιτάρια λαχανικά τυριά !!! Απίθανη !!!



Θα το λατρέψετε όλοι και ειδικά οι μακαρονάδες !!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
500 γραμ κιμά
5-6 φέτες μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη κομματάκια μακρόστενα
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
5-6  φέτες ψιλοκομμένες γαλοπούλα
200  γραμ τυρί φέτα σε κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο προαιρετικά
2 -3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κοφτή κουταλιά πελτέ
1  ποτηράκι κρασί λευκό
3-4 κουταλιές λάδι
1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας λεπτοκομμένο σε φετάκια
300 με 400 γραμ μίξη τυριών τριμμένα πχ γκούντα και έμενταλ
 Εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι αλουμινένιο μιας χρήσεως 30x35



 Τι κάνουμε
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε μέσα στο λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο και τον κιμά πατώντας τον με το πιρούνι να γίνει σπυρωτός και να μην μας σβολιάσει
Προσθέτουμε το μπέικον την πιπεριά την γαλοπούλα τα μανιτάρια αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε .
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε  τις ψιλοτριμμένες ντομάτες την κουταλιά πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερού νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με δεμένη  σάλτσα μην μας στεγνώσει να έχει ζουμάκι - εγώ προσθέτω και λίγη ζάχαρη 1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού, αν σας αρέσει βάλτε κι εσείς .


Βράζουμε τα μακαρόνια ως συνήθως-- προσοχή μην παραβράσουν --και αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε λιώσει το βούτυρο και τα  βουτυρώνουμε
Ρίχνουμε από πάνω όλο το μείγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι προσθέτουμε και τα κομματάκια φέτας και ανακατεύουμε .
Απλώνουμε τα μακαρόνια όπως τα ετοιμάσαμε στο ταψάκι το οποίο μπορεί να είναι και πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε τα τυριά να καλύψει όλη την επιφάνεια.


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  200 βαθμούς αέρα να λιώσουν τα τυριά .
Σερβίρουμε και γίνετε ανάρπαστο !!! Καλή επιτυχία!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ