Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Σπιτικό τυράκι τέλειο !!!!




Τώρα που ξέρω να φτιάχνω και καλό τυρί Δεν φοβάμαι τιποτα !!!

 Υλικά
10 κιλά γάλα φρέσκο (κατσικίσιο και πρόβειο)!!!!!!!!


Βράζω το γάλα για να παστεριωθεί και μετά το αφήνω να κρυώσει,περίπου στους 35 βαθμούς
Στα 10 κιλά γάλα βάζω 5 γραμ  υγρή τυρομαγιά διαλυμένη σε μια κουταλιά της σούπας νερό και ανακατεύω καλά
Σκεπαζω την κατσαρόλα και περιμένω περίπου μιά ώρα να πήξει

Οταν πήξει κόβω με μια κουτάλα και ρίχνω μέσα σε μια τσαντίλα το τυρί,δένω σφιχτά και αφήνω να στραγγίσει καλά μέχρι την άλλη μέρα
Την επομένη μέρα το τυρί είναι έτοιμο
Το κόβω σε χοντρές φέτες ,το πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και το βάζω στο ψυγείο για δυό μέρες
Μετά τις δυό μέρες βάζουμε το τυρί σε άλμη!!
Σημείωση
Τυρομαγιά βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη υγιεινής  ή σε μεγάλα σούπερ μάρκετ .

Από την φίλη 
Μαρια Μαρδα