Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Φασολάκια με τριμμένη φέτα !!

Αγαπημένο λαδερό φαγάκι !!!

Υλικά
1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες
2 καρότα κομμένα καρεδάκια
4 πατάτες μέτριες κομμένες μικρές κυδωνάτες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ ή  αλάτι
πιπέρι
Φέτα τριμμένη για από πάνω προαιρετικά

Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε το καρότο το σκόρδο τα φασολάκια την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό τις πατάτες αλάτι ή κύβο
 πιπέρι και ανακατεύουμαι .
Μαγειρεύουμε λίγο σε χαμηλή θερμοκρασία στην αρχή μετά λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε να πήξει η σαλτσούλα.Σερβίρουμε με τριμμένη φετούλα αν μας αρέσει .Καλή όρεξη!!

Σημείωση
Σε όλα τα λαδερά μου φαγάκια προσθέτω το λαδάκι στο τέλος λιιιιιγο πριν κλείσω το μάτι και βγάλω το φαγητό απ την φωτιά
Με αυτόν τον τρόπο εκτός ότι το λάδι δεν καίγεται δεν χρησιμοποιώ και πολύ (λόγο οικονομίας αλλά και δίαιτας)
Βάζω μόνο λίγο λάδι στην αρχή για να τσιγαρίσω λίγο και μετά τα λαχανικά βγάζουν τα δικά τους νερά και συνεχίζετε
η διαδικασία για την ετοιμασία του φαγητού
Εμένα μου αρέσει να τρίβω λίγη φέτα στο πιάτο μου πάνω από τα φασολάκια δοκιμάστε το !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ