Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Σουφλέ πατάτας !!

    
Υλικά
5 πατάτες
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια mix τυριών όπως κασέρι -γκούντα-κεφαλοτύρι πουλάνε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ
7 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
αλάτι-πιπέρι
μπεσαμέλ κρέμα
Εκτέλεση
Βράζουμε και λιώνουμε τις πατάτες
Βάζουμε σε μπολ τις λιωμένες πατάτες ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά να ομογενοποιηθούν
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε μέσα το μείγμα από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τρμμένο τυρί γκούντα κατά προτίμηση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα .Καλή όρεξη !!!

 Μπεσαμέλ
5 κοφτές κουταλιές σούπας  βούτυρο
10 κουταλιές κοφτες σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους αυγών
λίγο μοσχοκάρυδο
4 κουταλιές τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει χωρίς να κάψε.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύομαι με την βοήθεια του αυγοδάρτη
Το μείγμα θα κολλήσει επάνω στον αυγοδάρτη μην σας τρομάξει αυτό .
Ρίξτε όλο το γάλα μέσα από το μπουκάλι κατ ευθείαν και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να το δείτε και να γίνει λεία κρέμα και να πήξει .
Τότε ρίχνουμε τους 2 κρόκους το μοσχοκάρυδο το τριμμένο τυρί ,ανακατεύουμε συνέχεια και έτοιμη η μπεσαμέλ μας!!!
Εχετε κοντά σας λίγο γάλα ακόμα ή αραιωμένο Νουνού αν δείτε και  σας πήξει πολύ ρίξτε το μέσα στην κρέμα και ανακατέψτε φτιάχνει αμέσως ,
από τις ωραιότερες κρέμες κι εύκολες που φτιάχνω χρόνια στα γρήγορα και πάντα με μεγάλη επιτυχία !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ