Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Cheese cake με φράουλα..!



 
Για τη βάση
250 γραμμ. μπισκότα digestive
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
300 γραμμ. τυρί κρέμα
1 λεμόνι (ξύσμα)


Επικάλυψη
200 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
1 ζελατίνη Αλέθομαι τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και ρίχνουμε τη ζελατίνη, την οποία έχουμε μουλιάσει πριν σε κρύο νερό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γαρνίρομαι το γλυκό μας.
Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.
Από την φίλη 
Εφη Καρεκλά