Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Μπριζολάκια με υπέροχη σάλτσα !!!


 Ακόμα και επάνω σε βραστό μπρόκολο πάει θαυμάσια !!!!
Μπριζολάκια με υπέροχη πεντανόστιμη σάλτσα σκόρδου τα οποία δεν τα καταλαβαίνετε καθόλου !!!
Μία πολύ νόστιμη  σάλτσα να γαρνίρετε πικάντικα ψητά ακομα και ψάρια και λαχανικά !!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ- ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΚΕΤΗ !!!!

Υλικά για 3 άτομα
2 μπριζόλες χοιρινές ( τις κόβουμε σε πιό μικρά κομμάτια στην μέση του ψησίματος )
ρίγανη αλάτι
ράντισμα με ελάχιστο ελαιόλαδο
 
Σάλτσα
8-με 9 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες βγαλμένο το πράσινο από την μέση -η φύτρα
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 φλυτζανάκι του καφέ εβαπορέ γάλα
1 φλυτζανάκι του καφέ ούζο
1 κουταλιά σούπας  βούτυρο 
1 κύβο λαχανικών βιολογικό
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ίσως χρειστεί και παραπάνω .


 Εχουμε καθαρίσει και βγάλει το πράσινο από την μέση του σκόρδου .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά .Σουρώνουμε
Στο κατσαρολάκι το ίδιο κι αφου έχει στεγνώσει ρίχνουμε το βούτυρο το κρεμμύδι πολτοποιημένο  και τα σκόρδα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά περίπου 5 .
Σβήνουμε με το ούζο και μόλις το πιεί ρίχνουμε σχεδόν ΄1 ποτήρι ζεστό νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών .
Προσθέτουμε και τον βασιλικό [βάζω ξερό ] και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε και το εβαπορέ και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και σε λίγα λεπτά το ρίχνουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή μούλτι και αλέθουμε προσοχή επειδή καίει και πιτσιλάει λίγο γύρω γύρω από το μούλτι εκεί που κουμπώνει εγώ έβαλα χαρτί κουζίνας το τύλιξα και το κρατούσα από εκεί .



Το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα  και ρίχνουμε μέσα απ ευθείας στο ζεστό μείγμα τις δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι συνέχεια έχοντας το κατσαρολάκι επάνω στην φωτιά να δέσει η σάλτσα μας .
Θα σβωλιάσει λίγο μην τρομάξετε θα γίνει ανακατεύοντας σαν βελουτέ.
Θέλουμε να πετύχουμε μία κρέμα παχύρευστη να στέκετε λίγο οπότε  ίσως να χρειαστεί λίγο αλευράκι ακόμα να προσθέσετε .

Μπριζόλες ετοιμασία
Τις πλένουμε  και τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας
Τις ραντίζουμε λίγο λάδι ρίγανη και αλάτι

 Βάζουμε να  κάψει καλά το τηγάνι γκρίλ τις βάζουμε μέσα και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές
Πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε σιγανή να ψηθούν και τέλος δυνατή .


 Στην μέση του ψησίματος   κόβουμε τις μπριζόλες σε λωρίδες



Σερβίρουμε με στρογγυλές πατατούλες τηγανιτές και ρίχνουμε από πάνω σαλτσούλα.!!!
Τέλεια γεύση !!! Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Το σκόρδο μην σας φοβίζει δεν μυρίζει και δεν το καταλαβαινετε καθόλου !!!