Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Μελιτζάνες ιμάμ !!!

 Από τα πιό αγαπημένα λαδερά φαγητά με δυνατή γεύση !!!

 Υλικά

1  1/2 κιλό μελιτζάνες
3 κρεμμύδια σε φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες προαιρετικά
5-6 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή  1 κουτί κονκοσέ
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι  ζάχαρη


 Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες αφαιρώντας το κοτσάνι και τις πλένουμε καλά.
Μ ένα μαχαίρι κάνουμε μία σχισμή τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια τις πλένετε και τις στίβετε με τα χέρια σας να φύγει καλά το νερό.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες να μαραθούν από όλες τις πλευρές
Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητοικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο να μαραθούν.Προσθέτουμε τις ντομάτες το μαϊντανό και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει για 10 λεπτά.
Με κουτάλι γεμίζουμε μία μία τις μελιτζάνες με το μείγμα κρεμμυδιών και τις τοποθετούμε σε ταψάκι ή πυρέξ
Λίγο τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα που έχει μείνει αλλιώς ρίχνουμε  λίγο ζεστό νερό.
Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου να δούμε να μείνουν οι μελιτζάνες με την σάλτσα τους δεμένη.
Καλή σας απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ