Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Καλαμαράκια !!!


Με παγωμένη μπυρίτσα οτι πρέπει τώρα το καλοκαιράκι !!!


 Εκτέλεση

    Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια μας αν είναι κατεψυγμένα.
    Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μας (αν είναι ολόκληρα) κόβουμε τα πλοκάμια και αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια τους.
 Αν τραβήξουμε τα πλοκάμια αφαιρούνται μαζί τους και τα εντόσθια, που τα πετάμε. 
Επίσης αφαιρούμε το ζελατινώδες κεντρικό «κόκκαλο» από το εσωτερικό τους.
 Τα χωρίζουμε σε ροδέλες. 
Αν είναι μικρά μπορούμε να τα τηγανίσουμε και ολόκληρα. 
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
    Βάζουμε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.
    Σε μια νάιλον σακούλα  βάζουμε αρκετό αλεύρι, παίρνουμε λίγα καλαμαράκια και τα βάζουμε μέσα.
Κλείνουμε τη σακούλα με  το αλεύρι μέσα  τα καλαμαράκια μέχρι να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά.
    Αφού κάψει καλά το λάδι, τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε λίγα λίγα
 Αν έχουμε χρησιμοποιήσει  τηγάνι, αρχίζουμε να τα γυρίζουμε στο ένα λεπτό από τη στιγμή που μπήκαν στο καυτό λάδι. 
Αν έχουμε φριτέζα τα αφήνουμε ως έχουν καλό είναι να σκεπάζονται 
 Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε δόσεις με τα υπόλοιπα καλαμαράκια, αφήνοντας το λάδι  να κάψει και πάλι καλά
    Ο συνολικός χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα δύο – τρία λεπτά με το ρολόι. Αμέσως μόλις πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.
    Αφαιρούμε τα καλαμαράκια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν τα περίσσια λάδια και τα αλατίζουμε ..
. Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.
Τα μυστικά τους είναι ΄΄
Καυτό λάδι-αλάτισμα μετά το τηγάνισμα κι οχι νωρίτερα - ο χρόνος που δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 2 με 3  λεπτά και τέλος σε κάθε τηγανιά λίγα λίγα τα καλαμαράκια στο καυτό λάδι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ