Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Πιροσκί με γέμιση πατάτα -τυρί- ζαμπόν !!!


______________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600γρ χλιαρό γάλα
1μαγιά
1κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι ζάχαρη
1κουταλάκι ελαιόλαδο 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
Βραστή πατάτα, αβγά τυρί.(ελάχιστο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)και για τα πιροσκι ζαμπόν τυρί τα ίδια υλικά χωρίς πατάτα)Αρωματιστε με ότι μπαχαρικά σάς αρέσουν!




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα τη μαγιά το αλάτι και την ζάχαρη,ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ενα ελαστικό ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα πιροσκι (χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα γεμίζοντας τα με το μείγμα.


Τυλίγουμε σε ρολακια κλείνοντας τις άκρες (βρεχουμε λίγο τις άκρες με νερό με πινέλο για να μην ανοίξουν.)και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα να φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και απο της δύο πλευρές.Καλή σάς όρεξη!
Συνταγή απο τον φίλο σεφ Χριστιανός Γιώργος


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ