Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σπετσοφάι - ένας μεζές με πιολύ μεράκι !!!


____________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1κιλό λουκάνικα μοσχαρίσια η χοιρινά
2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
2τομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές πράσινες σε μεγάλους κύβους
3πιπεριές κόκκινες σε μεγάλους κύβους
4-5πιπεριές κέρατα σε μεγάλους κύβους
1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ενάμιση ποτήρι χυμό τομάτας
Αλάτι-πιπέρι-μπουκοβο
1κούπα ελαιόλαδο
1κούπα λευκό κρασί
Ενα κουταλάκι ζάχαρη (για την σάλτσα)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά να σωταριστουν.Λιγο πριν ροδίσουν ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα διαγώνια σε χοντρά κομμάτια και αφού σωταριστουν και αυτά σβήνουμε με το κρασάκι.Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.Αλατι εαν χρειάζεται!Αν χρειαστεί προσθέτουμε μια κούπα νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.Καλη απόλαυση !!!
Συνταγή από τον φίλο Σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος