Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ντοματοκεφτέδες & κολοκυθοκεφτέδες !!!


 Διαλέγουμε και φτιάχνουμε !!! Και τα δύο εξαιρετικά !!!

Υλικά για ντοματοκεφτέδες
 7 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 κρεμμύδια τριμμένα
200 γραμ.τυρί φέτα
1 κλωνάρι δυόσμος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι -πιπέρι

Πλένουμε τις ντομάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη τα κρεμμύδια ,το δυόσμος,το αλεύρι ,τις ντομάτες [να τις στίψετε μην έχουν πολλά υγρά] το τυρί φέτα λιωμένο με ένα πιρούνι ,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε ,το μείγμα μας πρέπει να γίνει αφράτο.





Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει .
Παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι .
Το αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές .
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε.Τους έφτιαξα όπως βλέπετε και έγιναν πολύ νόστιμοι !!

Υλικά για κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά

     5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
    1 ματσάκι δυόσμος (κατά προτίμηση φρέσκο)
    1 ματσάκι μαϊντανό*
    4-5 κλωναράκια άνηθο
    2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στο τρίφτη
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    200 γραμ.φέτα τριμμένη με το χέρι
    2 αβγά
    αλεύρι όσο πάρει μέσα το μείγμα μας, σταματάμε εκεί που μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες χωρίς να είναι σκληροί

  4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέσα στο μείγμα
    ελαιόλαδο για το τηγάνι
    αλατοπίπερο
*Ενα ματσάκι είναι περίπου 10 -12 κλωναράκια

  
Εχουμε τρίψει και στύψει καλά τα κολοκυθάκια μας. Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή το μαϊντανό, το δυόσμος, τον άνηθο, τα αβγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια, αλατοπίπερο, λάδι περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, τη φέτα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τώρα το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε (το χέρι εδώ κάνει πιό καλή δουλειά). Σταματάμε μόλις διαπιστώσουμε ότι  μπορούμε να πλάσουμε κεφτέδες, να μην είναι σφιχτοί. Εχουμε βάλει σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο αλεύρι (να αποφεύγουμε και το πλύσιμο) και πλάθουμε κεφτέδες, τους ετοιμάζουμε γύρω -γύρω από το αλεύρι.



Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι μας με μπόλικο λαδάκι να ζεσταθεί (προσοχή μην κάψει γιατί θα αρπάξουν αμέσως απ' έξω) και αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τηγανίζουμε. Δέν τους γυρνάμε αν δεν έχουν ψηθεί από την μία πλευρά γιατί θα διαλύσουν.

Έπειτα τους βάζουμε για λίγο στο απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε!! Αν δεν βιαζόμαστε πολύ, καλό είναι να ετοιμάζουμε το μείγμα και να το αφήνουμε για λίγη ώρα να τραβήξουν τις μυρωδιές των ζαρζαβατικών. Γίνονται πολύ νόστιμοι κι αν σας περισσέψει υλικό μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σε ένα τάπερ και να ξανατηγανίσετε την άλλη μέρα!!

Ντιπ άνηθου για βουτιές μέσα ..
1/2 φλιτζάνι Γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ άνηθο
λίγο μηλόξυδο για έξτρα γεύση 
Αλάτι


Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε μαζί με τους υπέροχους κολοκυθοκεφτέδες !
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ