Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Βάρκες πατάτας γεμιστές !!!



Υλικά:
15 μέτριες πατάτες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Γέμιση:
1 φλυτζάνι τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασσε
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
1κύβο κοτόπουλο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κύμινο
Βασιλικό
Δυόσμο
1μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2μετριες φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη
150γρ παριζα ψιλοκομμένη
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο



Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες.
Σκαβουμε προσεκτικά κατά μήκος την κάθε πατάτα και τηγανίζουμε!
 Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι και το ρύζι στο βούτυρο,προσθέτουμε το κρεμμύδι,τον κύβο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και την τριμμένη ντομάτα.

Ρίχνουμε ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού νερό αφήνουμε να μισοβρασει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τής κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παριζα ,ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
Τις τοποθετούμε κατά σειρά σε ένα βουτυρομενο ταψί και καλύπτουμε με το τυράκι από πάνω!!Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα
μέχρι να ροδίσουν!Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος


 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ