Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Σπιτικές κοτομπουκιές με χωριάτικες πατάτες φούρνου !!!




__________________________________
ΥΛΙΚΑ(για τις κοτομπουκιές)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
3 αβγά
2φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1φλυτζάνι τσαγιού φαρινα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κάρυ
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ελαιόλαδο για(το τηγάνι)


ΥΛΙΚΑ(για τις πατάτες φούρνου)


Ενάμιση κιλό πατάτες
3ντομάτες
1φλυτζάνι τσαγιού ελιές γεμιστές με πιπεριά
1κονσέρβα ζαμπόν
1κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
3κουταλιές τής σούπας μουστάρδα
Χυμό απο δύο λεμόνια
Κύμινο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο σκόρδο
Μισό ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


_________________________
Αφού πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό.Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε φρυγανιά- αλεύρι και το αλάτι με τα μπαχαρικά.Σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αφού κρυώσει το κοτόπουλο ξεκινάμε να το βουτάμε στο αυγό και μετά στο μείγμα τής φρυγανιας.Μόλις τελειώσουμε το παναρισμα το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και στην συνέχεια τηγανίζουμε.Τώρα για τις πατάτες.Τις καθαρίζουμε-πλένουμε και κόβουμε σε φέτες.Τις στρώνουμε στο ταψί και τοποθετούμε ανάμεσα ζαμπόν,ντομάτα,ελιές και το σκόρδο.Φτιάχνουμε το ντρεσινγκ με το γιαούρτι, το λάδι την μουστάρδα,τα μπαχαρικά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά.Ρίχνουμε πάνω στις πατάτες το ντρεσινγκ που φτιάξαμε ,προσθέτουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου μιάμιση ωρα.Καλό θα είναι να σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο για την πρώτη ώρα ψησίματος. Καλή επιτυχία !!!
 Συνταγή από τον φίλο σεφ Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος