Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Καλαμαράκια με καραμελωμένα κρεμμύδια !!!

1 κιλό καλαμάρια
1 σφηνάκι ούζο
Σκόρδο, 2-3 σκελίδες
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κάρυ

Τι κάνουμε 
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
Στην συνέχεια σ ένα τηγάνι βάζουμε λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα γυρνάμε συνεχώς ώστε να πάρουν χρώμα από παντού Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
 Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το κάρυ
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πως καραμελώνουμε τα κρεμμύδια
    4 κρεμμύδια ξερά κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
    λίγο  ελαιόλαδο
    Αλάτι
    1 κουτ σούπας  πετιμέζι
    3  κουτ σούπας νερό
Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε τακτικά.
Χαμηλώνουμε αρκετά την θερμοκρασία μην μας καούν
Προσθέτουμε σε λίγα λεπτά το νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά .
Τέλος προσθέτουμε το πετιμέζι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ