Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Μοσχαράκι στην κατσαρόλα χωρίς κόπο - Σκέτο λουκουμάκι !!!



Άνετα είναι το Κυριακάτικο πιάτο και με τις καλύτερες εντυπώσεις !! Μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινές μπουκίτσες !!!
Νόστιμο με πολύ ωραία σαλτσούλα που συνοδεύει ότι μας αρέσει !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
αλάτι πιπέρι
1 τσίμπημα κουρκουμά .πολύ υγιεινός στα φαγητά  μας



Βάζουμε το λάδι με το κρέας το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρότα  σοτάρουμε γυρνώντας τα με ξύλινη κουτάλα για 5 λεπτά περίπου.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε .
Έχουμε κοντά ζεστό νερό και μόλις ανακατέψουμε το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο 2 και σιγοβράζουμε  για περίπου 40 λεπτά.






Ανοίγουμε το καπάκι δυναμώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράζει προσέχοντας να το δούμε να δέσει η σάλτσα περίπου στα 5 λεπτά κι έτοιμο !!! Τόσο απλό μα τόσο πεντανόστιμο σκέτο λουκουμάκι !!! Καλή όρεξη καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ