Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Μελιτζανόπιτα πλεκτή με μπέικον !!!


 Μελιτζάνες-Ρεγκάτο-μπέικον !!! Δεν υπάρχει αυτός ο συνδυασμός !!!!


________________________________________
ΥΛΙΚΑ:
________
Για την ζύμη:
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1σφηνάκι γάλα εβαπορέ
1φακελάκι ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
Νερό χλιαρό 550ml
1100γρ Αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2κουταλιές τής σούπας ξύδι



Γέμιση:
4 μελιτζάνες (κομμένες σε φέτες και περασμένες από τηγάνι)
400γρ τυρί ρεγκατο
500γρ μπέικον




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού,κόβουμε δεξιά και αριστερά στις δύο πλευρές και βάζουμε την γέμιση στο κέντρο(μπέικον-μελιτζάνα-τυρί)διπλωνουμε τις δύο άκρες και ξεκινάμε το πλέξιμο!




Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και αλείφουμε με γάλα η αυγό και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μισή ώρα σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον πολύ καλό σεφ και φίλο  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος