Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο !!!



Απλά υπέροχη συνταγή!
ΥΛΙΚΑ:
_______
1300 βερίκοκα
750 γρ ζάχαρη
Μισό ποτήρι νερό


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα κόβουμε στα δύο.Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το μισό ποτήρι νερό.(το νεράκι το ρίχνουμε μόνο και μόνο για να μην αρπάξει η ζάχαρη στην κατσαρόλα).


Το βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς.(μπορείτε αν θέλετε να τα ψιλοκοψετε τα βερίκοκα ώστε να διαλυθούν πιο εύκολα!
Καλή σάς επιτυχία!
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος