Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Τάρτα σπανάκι με σιμιγδάλι & μπεσαμέλ !!!


ΥΛΙΚΑ:
Ζύμη:
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι(χοντρό η ψιλό,ότι σάς αρέσει)
2φλυτζάνια αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό κρύο όσο πάρει το ζυμάρι.
(περίπου 1ποτήρι του νερού)
Γέμιση:
1κιλό σπανάκι
7φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2αβγά
2κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κρύα μπεσαμελ:
1φλυτζάνι τσαγιού γάλα κρύο
1φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
2φλυτζάνια τυρί κίτρινο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζύμη:
Όλα μαζί τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη και ρίχνουμε σιγά σιγά το κρύο νερό μέχρι να φτιάξουμε ενα μαλακό εύπλαστο ζυμάρι.
Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και στρώνουμε πάνω σε λαδομενο ταψί η ταρτιέρα.



Γέμιση:
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά.Αφήνουμε να πάρει μια βράση για δέκα λεπτά μέχρι να εξατμιστουν τα υγρά τούς.Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και το αλευρακι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και φτιάχνουμε την μπεσαμελ:Πανεύκολο!!Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά πάνω από την τάρτα!!Ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα για περίπου 40-50λεπτά ανάλογα το φούρνο.Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο.
Συνταγή από τον φίλο σεφ  Χριστιανός Γιώργος