Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Πέννες ala Pas !!!


Υλικά:
1 συσκευασία πέννες Ριγκατόνι 500 γρμ.
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
2 πιπεριές κέρατα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό σε κυβάκια
1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
φύλλα φρέσκου κρεμμυδιού ψιλοκομμένα
½ κούπ τσαγ. χυμό ντομάτας
φρέσκο βασιλικό, δυόσμο ,λίγο τζίτζερ και αλάτι


Βράζουμε τις πέννες κι αφού βράσουν τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω μια κουταλιά βούτυρο να κάψει και σοτάρω μέχρι να το απορροφήσουν.!
Ετοιμάζω τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει καλά και το σουρώνω.Σε μια κατσαρόλα με το ίδιο ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια με τα  φρέσκα φυλλαράκια μέχρι να μαραθούν καλά. Προσθέτω τις πιπεριές  και τα καρότα συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Ρίχνω την ντομάτα με τον χυμό και λίγο ζεστό νερό και   αφήνω να πάρουν μια βράση προσθέτοντας τα μυρωδικά,  αλάτι και τζίντζερ. Προσθέτω και το λουκάνικο και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει η σάλτσα ! σερβίρω με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ρεγκάτο τριμμένο !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ