Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Πίτα του αγρού !!!



__________________
ΥΛΙΚΑ:
_______
Για την γέμιση θα χρειαστούμε:
4 πιπεριές φλωρίνης
1 φλυτζάνι τσαγιού τραχανά
3 πιπεριές πράσινες
3 κολοκύθια μέτρια
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 αβγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο
500γρ τυρί γραβιέρα τριμμένη
2 κύβους λαχανικών
(πιπεριές,κολοκύθια, πατάτες όλα κομμένα σε κύβους)
________________________
Για το ζυμάρι θα χρειαστούμε:
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
3 κουταλιές τής σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
600γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
(Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι)



ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό με το λάδι το ξύδι και το αλεύρι,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.Τώρα για την γέμιση σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι το κολοκύθι και την πατάτα και μόλις ξεκινούν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε τής πιπεριές τον τραχανά τούς κύβους άνηθο ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο τα σοτάρουμε όλα αυτά μαζί για πέντε λεπτά.Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε τα αβγά (πάντα χτυπημένα) και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.Ανοίγουμε δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού αλείφουμε λάδι στο ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε το μείγμα καλύπτουμε στην συνέχεια με το άλλο φύλλο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα.Καλή σάς όρεξή!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Από τον σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος