Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο στιφάδο με κρασί και πουρέ πατάτας !!!




ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο σε μερίδες
Ενάμιση κιλό κρεμμύδια ξερά
1ποτήρι τού κρασιού ελαιόλαδο
1σφηνάκι κόκκινο ημιγλυκο κρασί
2 κουταλιές τής σούπας μέλι
2ποτήρια χυμό τομάτας
1σφηνάκι ξύδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κανέλλα
Μπαχαρι
Δάφνη
Λίγο κύμινο
1κύβο κοτόπουλο
Νερό ίσα πού να τα σκεπάσει.
Πουρες:
Ενάμιση κιλό πατάτες
100γρ βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Γάλα τόσο όσο σηκώσει ο πουρες μέχρι να πήξει!

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

Σοτάρουμε στην κατσαρόλα, η σε χύτρα ακόμη καλύτερα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα σοτάρουμε ελαφρά μαζί με όλα τα μπαχαρικά.Ξαναβαζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε την τομάτα τον κύβο κοτόπουλου ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.Ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό.Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα σε κατσαρόλα η αλλιώς 30 λεπτά σε χύτρα.Μόλις είναι έτοιμο, ξεσκεπαζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγο να εξαφανιστούν τα υγρά και να μελοσει το φαγητό !!Τώρα όσο για τον πουρέ βράζουμε τής πατάτες,τις περνάμε από μύλο λαχανικών ρίχνουμε το βούτυρο,το αλάτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πήξει.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μοσχοκάρυδο.
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο Σεφ

Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος