Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Φαβοκεφτέδες !!!



__________________
Ένας μεζές ότι πρέπει για κρασί η μπύρα!
___________________________________
Υλικά:
250γρ φάβα(μισό πακέτο)
300γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
3αυγά
Αλεύρι φαρινα (περίπου 300 γρ ίσως και λίγο ακόμη)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κύμινο
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο για το βράσιμο της φαβας.
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι.


Τρόπος παρασκευής:
______________________
Βράζουμε τη φάβα με το κρεμμύδι σε νερό ίσα πού να την σκεπάσει σε χαμηλή φωτιά περίπου 35-40λεπτά μέχρι να χυλωσει.Την βάζουμε ψυγείο να παγώσει.(Καλύτερα θα είναι να είναι βρασμενη η φάβα από την προηγούμενη.)Αλλιώς την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4ώρες.Αφού λοιπόν είναι παγωμένη η φάβα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό μείγμα.(Να στέκεται στο κουτάλι.

Παίρνουμε με ένα κουτάλι και κουταλιά, κουταλιά ρίχνουμε στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν!
(Αν δείτε ότι είναι λίγο πιο ρευστό το μείγμα προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.)
Καλή σάς επιτυχία!
Από τον φίλο σεφ  Σελιδα μαγειρικής.Χριστιανός Γιώργος