Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού !!!



Ένα δροσερό μπισκοτογλυκό με γλάσο λεμονιού! Μια υπέροχη συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση μπισκότου και άρωμα λεμονιού και γλάσο λεμονιού. Ένα γλυκό που θα λατρέψετε μικροί με μεγάλοι…
Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα

100 γρ. μαργαρίνη

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive

1 φλ. τριμμένα καρύδια ή φουντούκια

2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού

Για το γλάσο λεμονιού:

2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

40 γρ. μαργαρίνη μαλακή

2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 15,5 x 25 εκ. Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 4-5 λ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Λιώνετε το βούτυρο. Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς στο multi. Βάζετε σε μπολ τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς, προσθέτετε και 2 κ.γ. τρίμμα λεμονιού. Προσθέστε το ζεστό βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα μπισκότου στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη λιωμένη και 2 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Χτυπήστε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει λείο και απλώστε το πάνω στη βάση μπισκότου. Το ισιώνετε με μια μαρίζ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 30 λ. Όταν παγώσει το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Βασική ιδέα:www.lifestylefood.com.au
olasimera.gr