Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Κέικ λεμονιού με ινδοκάρυδο !!!



Υλικά συνταγής

    Για το κέικ:
    200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ψιλοκομμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
    215 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (έξτρα ψιλή)
    1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    2 αυγά
    65 γρ. ινδοκάρυδο
    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    125 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
    60 ml γάλα
    Για το γλάσο ζάχαρης:
    150 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
    1 1/2 κ.σ. ζεστό νερό
    1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    30 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ διαστάσεων 11 x 21 εκ. και στρώνετε στη βάση της αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
    Για το κέικ: Τοποθετείτε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
    Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα για 5 λ να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
    Για το γλάσο ζάχαρης: Σε ένα μπολ βάζετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Περιχύνετε με το γλάσο το κέικ, πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Sintayes.gr,