Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Παγωτό καραμέλα σαν παρφέ απίστευτο σε γεύση !!!


Υλικά
500 γραμ. φυτική σαντιγί [πράσινη]
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ γάλα
1 πακετάκι μπισκοτάκια σοκολάτας κούκις

Για την καραμέλα 
 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ την σαντιγί και την βάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 30 λεπτά.
Χτυπάμε το εβαπορέ γάλα πολύ καλά να γίνει σαν αφρόγαλα.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την σαντιγί προσθέτουμε και το αφρόγαλα χτυπώντας συνέχεια  με το μίξερ [χρησιμοποιώ χειρός μίξερ ]
Το ξαναβάζουμε για άλλη μισή ώρα  στην κατάψυξη  να σφίξει καλά.
Βγάζουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο ξαναχτυπώντας το μείγμα.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου .
Το βγάζουμε το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει και σ αυτήν την φάση μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει -π.χ, σιρόπι σοκολάτας-ή κακάο-ή μπισκότα κούκις τριμμένα -ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς -ή φρούτα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα .Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε καραμέλα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3  κουταλιές της σούπας ζάχαρη  την αφήνουμε να  λιώσει και να γίνει καραμέλα .
Μόλις ξανθίσει αρκετά την βάζεις να παγώσει επάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια ή λαδόκολα .Οταν παγώσει την βάζεις μέσα σε ένα πανάκι και την χτυπάς με ένα σφυράκι η γουδοχέρι για να θρυμματίσει .
Την ρίχνουμε μέσα στο παγωτό στην τελευταία φάση μαζί με τα θρυμματισμένα κούκις παγώνει και έτοιμο για εξαφάνιση !!!! Καλή απόλαυση !!!
Από τον φίλο --Πασχαλης Νακ Νακ