Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μακαρόνια ή πένες με λουκάνικα και τυριά στο πήλινο !!!

Πεντανόστιμη μακαρονάδα έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Υλικά (για 4-6 άτομα):

500 γρ. (1 πακέτο) μακαρόνια ή πένες,
1 κουταλιά ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα,
400- 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετάκια,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2 κονσέρβες (2 x 400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
150 γρ. μοτσαρέλα χοντροτριμμένη, ή 1 ½ φλ. τριμμένο τυρί για πίτσα,
αλάτι, πιπέρι.

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ανακατεύετε και όταν το νερό κοχλάσει ξανά, τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά (να μη μαλακώσουν εντελώς). Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα για να μείνουν ζεστά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί του φούρνου.Για τα πήλινα διαβάστε παρακάτω..

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε σε μια άλλη πλατύστομη άβαθη κατσαρόλα ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρετε τα λουκάνικα με το κρεμμύδι, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και την αφήνετε να κοχλάσει. Ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας το μίγμα συχνά.

Αδειάζετε το μίγμα των λουκάνικων στα μακαρόνια και τα ανακατεύετε καλά. Ύστερα, βάζετε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και σκορπάτε πάνω τη μισή μοτσαρέλα και το μισό κεφαλοτύρι. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Ψήνετε τα μακαρόνια στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και τα βγάζετε από το φούρνο. Τα κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Αντι για ταψι χρησιμοποιούμε ατομικά πήλινα βάζουμε μακαρόνια λίγο από την σάλτσα με λουκάνικα σκεπάζουμε ξανά με μακαρόνια  σάλτσα και τέλος τυριά - και ψήνουμε για λίγα λεπτά να λιώσουν τα τυριά . Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ