Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μπουρεκάκια με παστουρμά !!!


Βγάζει η συνταγή 35 πεντανόστιμα ρολάκια πιτάκια φανταστικά !!!

Υλικά

    1 πακέτο φύλλα κρούστας

    Για τη γέμιση
    14 φέτες παστουρμά
    300γρ. κασέριτυρί ή ότι άλλο  της επιλογής σας, τριμμένο
    3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
    2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
    2 αβγά, χτυπημένα
    2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
πιπέρι



Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
 Ψιλοκόβετε τον παστουρμά και τον βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αβγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.

Ετοιμάζετε τα πιτάκια:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Κόβετε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση. Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνετε καλά, βάζετε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, κλείνετε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσετε λίγο τη γέμιση και τυλίγετε το φύλλο σε ρολό. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.

Αραδιάζετε τα μπουρεκάκια σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και µε ένα πινέλο τα αλείφετε µε ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε χαμηλό ράφι στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.
Συνταγή που φτιάχνω πάντα με επιτυχία από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ