Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Σαγανάκι τυρί τυλιγμένο σε φύλλο !!!



Φτιάξτε το και δοκιμάστε το οπωσδήποτε με φέτα ή οποιοδήποτε ημίσκληρο τυρί -μοναδικό ορεκτικό !!!

Υλικά
6 κομμάτια τετράγωνα φέτα  1½ εκ.πάχος ή όποιο ημίσκληρο τυρί κομμένο το ίδιο πάχος
2 φύλλα για πίτες ή 4 κρούστας κομμένα λωρίδες στα τρία
ούζο ή ρακή σε ένα ποτήρι
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε
Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1½ εκατοστών.
Παίρνουμε δύο φύλλα για πίτες ή τέσσερα κρούστας, τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε στα τρία.
Παίρνουμε ένα - ένα τα κομμένα φύλλα, (ή δύο μαζί αν έχουμε φύλλο κρούστας) και τοποθετούμε τη φέτα στη μια άκρη αφήνοντας δύο δάχτυλα περιθώριο.
Μ᾿ ένα πινέλο, βρέχουμε το τυρί  με ούζο.
Σηκώνουμε τα δύο πλαϊνά, πάνω στη φέτα και αρχίζουμε να τυλίγουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του φύλλου.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια φέτας-ή ημίσκληρου τυριόύ .
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι.
Τηγανίζουμε τα σαγανάκια για 1 - 2 λεπτά, από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν το περιττό λάδι και να μείνουν τραγανά.
Τα σερβίρουμε σκέτα συνήθως για ουζομεζεδάκι
 ή προαιρετικά τα πασπαλίζουμε με μέλι και καβουρντισμένο σουσάμι
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ