Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Λουκουμάδες με σοκολάτα !!!



Οι αγαπημένοι μας λουκουμάδες σκεπάζονται με σοκολάτα!

Υλικά

Αλεύρι - 3 φλιτζάνια του τσαγιού

Νερό - 3 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό

Μαγιά νωπή - 30 γρ

Καλαμποκέλαιο - για το τηγάνισμα

Αλάτι - 1 κουταλιά του γλυκού

Για την σάλτσα σοκολάτας

Πραλίνα φουντουκιού - 350 γρ

Γάλα - 4 κουταλιές σούπας

Νερό
 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
οδηγίες

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν βάζουμε στο μπολ με την μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό , το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να γίνουν χυλός.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά γεμίζουμε την χούφτα μας με τον χυλό που φτιάξαμε, την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας το κόβουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός ή ανάλογα με το πόσους λουκουμάδες θέλουμε να φτιάξουμε.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τους αφαιρούμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας με την διαδικασία μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποκτά ένα σκούρο σοκολατί χρώμα και γίνεται πιο σφιχτή, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία ρευστή σοκολάτα. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ