Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Κανταίφι !!!

 
Λαχταριστό  και καλοψημένο κανταίφι  αρωματισμένο με πορτοκάλι βανίλια λεμόνι !!!



ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια

 Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό
1/2 πορτοκάλι τον χυμό 
1 κ. σούπας γλυκόζη
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξετυλίγουμε υπομονετικά το κανταΐφι και το χωρίζουμε σε λωρίδες
 Στη συνέχεια φρεσκοτριμμένο καρύδι ανακατωμένο με όλα τα υλικά,ανακατεύουμε καλά  βάζουμε από μία γενναία κουταλιά στην άκρη κάθε λωρίδας κι τυλίγουμε . Τα τοποθετούμε στο ταψάκι αφού το βουτυρώσουμε πρώτα και τα περιχύνουμε με λιωμένο μυρωδάτο βουτύρο.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ