Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Χταπόδι στιφάδο !!!

Η γευστική σάλτσα του κλέβει την παράσταση !!!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. χταπόδι
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι-λίγη ζάχαρη
Aν σας αρέσει προσθέστε και μία πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες προαιρετικά


                                          ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το χταπόδι και τις κόβουμε σε ροδέλες Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4  λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, το λεμόνι, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι  περίπου 40  με 50 λεπτά.Ρίχνουμε νερό αν χρειαστεί. Σερβίρουμε ζεστά. Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ