Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπς σπιτικά !!!

 Φτιάχνουμε τσιπς στο σπίτι και τα απολαμβάνουμε !!! Πολύ ωραία σε γεύση !!

Υλικά
4 πατάτες ομοιόμορφες
αλάτι
1/2 χυμό λεμονιού
φρυγανιά τριμμένη
4 κουταλιές λάδι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

 Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες όπως τα τσιπς που αγοράζουμε τις πατάτες .
Τις βάζουμε σε μπολ με νερό και αλάτι για 15 λεπτά .



Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι να στεγνώσουν σχεδόν και τις ξαναβάζουμε σε μπολ προσθέτοντας όλα τα υλικά αλάτι λεμόνι λάδι και λίγη τριμμένη [γαλέτα ] φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά .
Περνάμε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό ταψάκι μικρό σε μέγεθος [εγώ δεν είχα αντικολλητικό μικρό και έστρωσα αλουμινόχαρτο το οποίο το πέρασα με λάδι ]
Ρίχνουμε ομοιόμορφα μέσα τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο περίπου 15 με 20 λεπτά δοκιμάζουμε να δούμε αν έχουν ψηθεί κι έχουν γίνει τραγανές ,κι έτοιμα να απολαύσετε τα σπιτικά  και σίγουρα πιο υγιεινά τσιπς!! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ