Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Χορτοκεφτέδες Χιώτικοι !!!


Υλικά
1 κιλό χόρτα (αντίδια  έβαλα)
5 σκελίδες σκόρδου
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
7 κλωνιά μάραθο
7 κλωνιά άνηθο
3 αυγά
1 κοφτή κουταλιά σούπας μπέκιν
αλάτι πιπέρι
καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1+ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κριθαρένιο μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο


Εκτέλεση .
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα αφού πρώτα τα καθαρίσουμε τα αλατίζουμε τα τρίβουμε και τα στίβουμε πολύ καλά.
Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα όπως κρεμμύδι,σκόρδο,μάραθο,άνηθο,παξιμάδι,αλατοπίπερο.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το μπέκιν το προσθέτουμε κι αυτό, και λίγο λίγο ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πολτός να πλάθεται κεφτέδες .
Το αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε τα πατάμε λίγο στην μέση και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές . Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή έστειλε  φίλη της σελίδας  από Χίο


*Μπορείτε να βάλετε ότι χόρτα θέλετε ακόμα και ανάμεικτα.