Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κολοκυθοανθοί στον φούρνο !!!



Yλικά
20-25 κολοκυθοανθοί (ανάλογα με το μέγεθος)
2 φλ.τσ. ρύζι τύπου καρολίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλικομμένα
από 1 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού, δυόσμου και άνηθου
3 μέτριες, ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εγώ προσθέτω και λίγη τριμμένη φέτα 

Eκτέλεση
Πλένουμε  προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς (που πρέπει να έχουν μαζευτεί ή κοπεί την ίδια μέρα ) τους καθαρίζουμε εσωτερικά.
Οταν τους αγοράζουμε δεν τους βάζουμε ψυγείο αλλά σε μία λεκάνη με νερό να διατηρηθούν ζωντανοί και σαν φρεσκοκομμένοι .
 Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2' το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε 1'-2'.
 Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει 3'-4'. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει και προσθέτουμε λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι [προαιρετικά] ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Ετοιμάζουμε ένα ταψί
Γεμίζουμε κάθε ανθό κατά τα 2/3, γυρίζουμε ελαφρά την άκρη του και τα ακουμπάμε στο ταψί  με την άκρη προς το πλάι . Κάνουμε το ίδιο με όλους τους ανθούς, ακουμπώντας τους πλάι-πλάι. .Λίγο νερό  και λάδι από πάνω και σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ