Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μιλφέιγ το γρήγορο & εύκολο !!

Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους !!!

Υλικά

    3  μπισκότα φύλλα σφολιάτας είναι σε πακετάκια τα σφολιατίνια
    4 ποτήρια γάλα
    6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
    ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    2 βανίλιες
    2 κρόκους αυγών
    250 γρ. βούτυρο
    1 κουτί σαντιγί φυτική των 500
    γάλα για την σαντιγί
     2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη για μέσα στην σαντιγί
    ζάχαρη αχνη για στόλισμα και λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας'
Εχουμε κρατήσει σε ένα ποτήρι του νερού μισό ποτήρι γάλα κι εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο γάλα που έχει αρχίσει να βράζει και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και τους κρόκους .
Αφηνουμε να κρυώσει μην επηρεάσει την σφολιάτα.
Σε ταψάκι τσέρκι στρώνουμε τα φύλλα μπισκότα σφολιάτας να καλύψει μία σειρά  και αδειάζουμε την κρέμα
Σκεπάζουμε με τα φύλλα μπισκότο  σφολιάτας
Χτυπάμε την σαντιγί με το γάλα προσθέτοντας και 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και την στρώνουμε  στο τέλος επάνω .Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη λίγη κανέλα και σπάμε λίγα από το φύλλο σφολιάτας για διακόσμηση .Το βάζουμε ψυγείο να σταθεροποιηθεί και καλή όρεξη !!
*Μπορούμε να κάνουμε και 2 στρώσεις κρέμας δηλαδή μπισκότο σφολιάτα κρέμα μπισκότο σφολιάτα κρέμα  σαντιγί .



*Αν δεν βρείτε μπισκότα φύλλα σφολιάτας βάλτε την απλή σφολιάτα σε φύλλα  με την διαφορά ότι τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα  λίγο λαδι πέρασμα μην κολλήσει τα τρυπάμε με ένα πιρούνι να μην φουσκώσουν τα ψήνουμε λίγο να ροδίσουν και συνεχίζουμε την συνταγή μας .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.