Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πρασόπιτα σκέτη απόλαυση !!!



Πρασόπιτα παραδοσιακή συνταγή. Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή την πίτα, δεν ξέρετε τι πάει να πει απόλαυση !!!



Υλικά
1 κιλό πράσα καθαρισμένα και σχετικά ψιλοκομμένα
5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
1 κούπα τσαγιού τυρί φέτα
2/3  κούπας τσαγιού λάδι
1 ποτηράκι κρασιού ρύζι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο κατά προτίμηση φρέσκο
5-6 κλωνιά μάραθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
αλάτι πιπέρι




Τι κάνουμε
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε.
Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα,τα αυγά τα κρεμμυδάκια  τον άνηθο, το μάραθο ,τον δύοσμο τις πιπεριές και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).




Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τρια φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλάμβανετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζετε την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή σας όρεξη !!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φύλλο χωριάτικο για πίτες
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ