Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μακαρόνια Μπολονέζ !!!



 Υλικά

1 κιλό κιμά χωρίς λίπος
 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 καρότο ψιλοτριμμένο
120 μλ κρασί κόκκινο ή ρετσίνα
2 κλωνιά σέλερι ψιλοκομμένο
2 κ.σούπας . πελτέ ντομάτας
Μαϊντανό  ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
λίγη ζάχαρη
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο





Τι κάνουμε

Σε ένα βαθύ τηγάνι  και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω  τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτω μόλις ξανθύνουν τον κιμά.
Τσιγαρίζω αρκετά μέχρι να σκουρύνει πολύ ο κιμάς.
Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω μέχρι να εξατμιστεί .
Στη συνέχεια και αφού σχεδόν ο κιμάς έχει ψηθεί, προσθέτω τον πελτέ, την κονσέρβα με την ψιλοκομμένη ντομάτα,σέλερι κανέλα το καρότο , λίγο σάλτσα ντομάτας,δάφνη , αλάτι, πιπέρι,λίγη ζάχαρη  και ένα κύβο ζωμό μοσχαριού [προαιρετικά] και 1/2 ποτήρι νερού νερό  και τα αφήνω  με μέτρια φωτιά.να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Σερβίρω με τριμμένο τυρί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ,καλή όρεξη !!!
Μακαρόνια
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ