Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Κολοκυθάκια με κουρκούτι μπύρας !!!



Υλικά
 κολοκυθάκια κομμένα λεπτές φέτες ( για 6 μέτρια )
 1 μπύρα
  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  αλάτι πιπέρι
  λάδι για το τηγάνι





   Τι κάνουμε
   Βάζουμε την μπύρα σε μπολ και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με
   το σύρμα. Η ποσότητα για το αλεύρι είναι τόση ώσπου να γίνει ένας χυλός χωρίς σβώλους κι όχι πολύ σφιχτός.
Τον αφήνουμε 15 λεπτά  να σταθεί στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει καθαρίσει και κόψει σε φέτες τα κολοκυθάκια μπορούμε να τα κόψουμε και σαν της πατάτες που τηγανίζουμε το σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να ιδρώσουν
και τα σκουπίζουμε στην συνέχεια με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Βουτάμε τις φέτες κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά σερβίρουμε παρέα με τζατζίκι του πάει πολύ !! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ