Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Χταπόδι στιφάδο !!!

Χορταστικό με πλούσια γεύση φαγητό !!!


ΥΛΙΚΑ :

1 χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια ξερά  μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξίδι
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο ξερό
5 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες
μπαχάρι   

Εκτέλεση :

Kαθαρίζουμε τα  κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο.
 Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια τα χωρίζουμε στην μέση  και τα βάζουμε σε μπολ με νερό.
Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά σε κατσαρόλα με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι.
Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του.
Mόλις βράσει, το στραγγίζουμε αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό (ή τις ντομάτες), το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια αφού τα σουρώσουμε . Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ