Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Μπριζόλες μαριναρισμένες !!!



Υλικά  για 5 μπριζόλες

    χοιρινές μπριζόλες  (κατά προτίμηση από λαιμό)
    1 κουτ.σούπας. θυμάρι ή λίγη φρέσκια ρίγανη
    5 κουτ.σούπας. μέλι
    1 κουτ.σούπας. μουστάρδα
    αλάτι, πιπέρι
    χυμό από μισό πορτοκάλι

Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε σε μπολ το μέλι την μουστάρδα το πορτοκάλι και το θυμάρι ή την ρίγανη μέχρι να γίνουν ένα καλό ομοιόμορφο μείγμα .
Πλένουμε σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
Τα αλείφουμε καλά με την σάλτσα που φτιάξαμε.
Βάζουμε το τηγάνι η το τηγάνι γκριλ στην φωτιά να κάψει και κατεβάζουμε την φωτιά αμέσως μετά.
Τοποθετούμε μέσα τις μαριναρισμένες μπριζόλες και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν [εγώ σκεπάζω το τηγάνι χαμηλώνω την θερμοκρασία τις ψήνω για 30 λεπτά γυρνώντας τες τακτικά και λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζω το τηγάνι δυναμώνω την φωτιά και τις ψήνω λίγο ακόμα μέχρι να τις δω να καραμελώσουν λίγο ] Καλή όρεξη είναι πραγματικά απίθανες !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το τηγάνι γκριλ για όσες φίλες δεν το γνωρίζουν είναι αυτό και ψήνει σαν στα κάρβουνα το βρίσκετε σε μεγάλα σουπερ μάρκετ και αξίζει πραγματικά.