Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κανελόνια γεμιστά με κιμά !!!


Νόστιμο, χορταστικό πιάτο που αρέσει σε όλους μας !!!

Υλικά
500 γραμ. κιμά
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
1 πακέτο κανελόνια

Σάλτσα
1 κουτί χυμό συμπυκνωμένο σάλτσα ντομάτας
λίγο νερό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά

Μπεσαμέλ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
1 κρόκο αυγό
λίγο μοσχοκάρυδο


 Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά κλασικά όπως στα μακαρόνια με κιμά ή  όπως τον φτιάχνουμε στο παστίτσιοκαι μολις μαγειρευτεί προσθέτουμε ο 1 φλιτζάνι τυρί θέλουμε ο κιμάς να είνα λίγο σφιχτός . Γεμίζουμε τα κανελονια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ στην σειρά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα βάζοντας σε κατσαρολάκι τον χυμό ντομάτας τον συμπηκνωμένο το νεράκι το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα και άν θέλετε προαιρετικά μία τσιμπιά βασιλικό για λίγο άρωμα.Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να δούμε να χυλώσει και περιχύνουμε τα κανελόνια μας.

Για την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και τέλος το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια να πηξει και να μην σβωλιάσει.Μόλις πήξει το  τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού ανακατεύοντας πάντα και λίγο μοσχοκάρυδο ,αν σας αρέσει προσθέστε και λίγο τριμμένο τυράκι.
Την απλώνουμε επάνω από την σάλτσα στο πυρέξ ραντίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια ίόλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Η συνταγή από την καλή μου φίλη EvaTriantafillidou

 MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ